marți, 21 iunie 2011

De ce e bine sa-ti dai copilul la Poker

Evident, titlul pare desprins de undeva dintr-o lume ideala a pokeristilor, cine stie, poate in viitor vor aparea cursuri de poker la Clubul Copiilor. Sau poker ca discliplina la universitate, asa cum a aparut in cateva universitati americane.
De ce sunt extaziat de jocul de poker?
-Pentru ca atunci cand joci poker, primul lucru de care iti dai seama e cat de indisciplinat poti fi. Joci inafara bankroll-ului, joci la mize mult prea mari, crezi in steaua ta norocoasa. Jucand poker, realizezi ca totul se bazeaza pe statistica.
-Pentru ca atunci cand joci poker, inveti si matematica si statistica. Si statistica. Si inveti a draq de bine sa negociezi. Un bluff la 3bet-ul lui poate face minuni daca stii cand si cum.
-Jocul de poker te disciplineaza. In majoritate, putoii de pana in 25 de ani care s-au apucat de poker sunt niste terchea-berchea. Dar cine reuseste sa se ridice si sa fie profi, are toate stima. E un om pe care te poti baza, disciplina si psihic de fier.
-Daca sahul e un sport al mintii, pokerul e un sport al psihicului. Abia apoi, in timp, devine sport al mintii. Apoi devine sport al statisticii, il joci mecanic. Statistica aplicata.

-Pentru ca e cel mai complex joc din lume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu